„...НЕ ОЗНАЧАЄ, ЩО БІБЛІОТЕКИ ТА КОМП’ЮТЕРИ ПРОТИСТОЯТЬ ОДИН ОДНОМУ, НАВПАКИ, ЇХ ЗВ’ЯЗОК ПОВИНЕН МІЦНІТИ. КОМП’ЮТЕР ПОКЛИКАНИЙ НАБЛИЖАТИ ІНФОРМАЦІЮ ДО ЛЮДИНИ, А БІБЛІОТЕКА – СПРИЯТИ ЇЇ ДУХОВНОМУ РОЗВИТКУ ” (Тюліна Н. І.)


суботу, 16 листопада 2019 р.

Фахові видання






Бібліотекознавство. Документознавство. Інформологія.” Library Science. Record Studies. Informology» – фаховий науковий журнал. Заснований Національною академією керівних кадрів культури і мистецтв (НАКККіМ) у лютому 2004 р. у Києві. Виходить щоквартально. Мови видання – українська, російська, англійська. У журналі висвітлюються актуальні питання бібліотекознавства, документознавства, соціальних комунікацій. За рейтингом періодичних видань, що мають профіль в Google Scholar, представленим на веб-порталі НБУВ, журнал входить до першої сотні найкращих в Україні.
  Від 2011 р. архів випусків журналу розміщено на сайті НАКККіМ.
     



"Бібліотечна планета" – щоквартальний науково-виробничий фаховий журнал, заснований у 1998 році Національною парламентською бібліотекою України (НПБУ).
У 1999–2010 рр. журнал "Бібліотечна планета" було включено до Переліку наукових фахових видань України, в яких публікувалися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата історичних наук.
З 2005 року номери журналу представлені у віртуальній версії на сайті електронної бібліотеки "Культура України".





Журнал "Бібліотечний вісник" [Bìblìotečnij vìsnik]» – періодичне фахове науково-теоретичне та практичне видання, в якому висвітлюються актуальні проблеми бібліотечно-інформаційної діяльності, бібліографознавства, книгознавства, соціальних комунікацій у бібліотечно-інформаційній галузі. Журнал "Бібліотечний вісник" заснований у 1993 році Національною академією наук України та Національною бібліотекою України імені В. І. Вернадського (НБУВ).
Тематична спрямованість журналу дає уявлення про основні напрями та тенденції розвитку бібліотечної справи. 




"Бібліотечний форум : історія, теорія і практика" - журнал зареєстровано 21 грудня 2015 року (Реєстраційне свідоцтво КВ № 21735-11635 Р) як науковий, інформаційний, щоквартальний. Він є своєрідним "бібліотечним форумом", дискусійною трибуною та майданчиком, де висвітлюється "історія, теорія і практика" книгозбірень. З липня 2003 року до червня 2015 року журнал видавався з назвою "Бібліотечний форум України". На сторінках журналу публікуються статті та матеріали всіх бібліотек без винятку, які надійдуть до редакції.





Журнал "Вісник Книжкової палати" висвітлює питання книгознавства, бібліотекознавства й бібліографознавства. Публікує матеріали з питань видавничої діяльності, нормативно-правового забезпечення книговидання і книгорозповсюдження, аналітично-статистичні огляди випуску видань в Україні, проблемні статті про розвиток ЗМІ, книжкової та бібліотечної справи, рецензії й огляди нових видань, історичні розвідки.
 Засновники журналу:
Державна наукова установа "Книжкова палата України імені Івана Федорова"Харківська державна академія культури
Редакція, видавець і розповсюджувач:
Державна наукова установа "Книжкова палата України імені Івана Федорова"
 Журнал "Вісник Книжкової палати" заснований у 1996 році і є єдиним науковим фаховим виданням у видавничій та бібліотечній галузях, який виходить щомісячно.




Календар знаменних дат "Дати і події" – видання Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, започатковане 2012 року. Видання виходить два рази на рік та інформує читачів про річниці подій суспільно-політичного, наукового і культурного життя. Календар складається з фактографічних довідок про ювілеї видатних особистостей України та світу, а також відомостей про дні заснування установ, закладів, населених пунктів України, про державні, професійні та інші свята.

https://elib.nlu.org.ua/object.html?id=8219





"Календар знаменних і пам’ятних дат" – щоквартальне видання, яке містить довідки про знаменні й пам’ятні дати наукового, суспільно-політичного та культурно-мистецького життя України і світу. Подаються також рекомендаційні списки літератури до ювілейних і пам’ятних дат.
Адресовано науковцям, працівникам бібліотек, навчальних закладів, широкому загалу читачів.





1 коментар: