„...НЕ ОЗНАЧАЄ, ЩО БІБЛІОТЕКИ ТА КОМП’ЮТЕРИ ПРОТИСТОЯТЬ ОДИН ОДНОМУ, НАВПАКИ, ЇХ ЗВ’ЯЗОК ПОВИНЕН МІЦНІТИ. КОМП’ЮТЕР ПОКЛИКАНИЙ НАБЛИЖАТИ ІНФОРМАЦІЮ ДО ЛЮДИНИ, А БІБЛІОТЕКА – СПРИЯТИ ЇЇ ДУХОВНОМУ РОЗВИТКУ ” (Тюліна Н. І.)


понеділок, 2 грудня 2019 р.

3 грудня – Міжнародний день осіб з інвалідністю


  Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день осіб з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. У світі налічується понад 1 мільярд людей з інвалідністю, що приблизно становить 15% населення усього світу. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з  інвалідністю, захисту їх гідності, прав і благополуччя.
     У залі каталогів Черкаської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Тараса Шевченка організовано інформаційну зону „Можливості обмежені – здібності  безмежні!, що інформує про соціальний захист осіб з інвалідністю та їх права.



      Черкаський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги надав серію буклетів, розроблених з метою захисту законних прав та інтересів осіб з інвалідністю в Україні за підтримки проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”.

Детальніше









Немає коментарів:

Дописати коментар